Backpacking Backpacking Backpacking Backpacking Backpacking Backpacking Backpacking Backpacking Backpacking Backpacking
pousades
Brazilie
Backpackers in Brazilie
Klik voor backpacking route
Sao Miguel do Gostoso

Backpackers in Brazilie reizen bijna gratis; Backpackers in Brazilie (Rio grande do Norte) reizen meestal met de bus wat heel goedkoop is. Steeds vaker laten backpackers uit Europa zich ook zien in Sao Miguel do Gostoso. Tot voor kort was Sao Miguel do Gostoso vooral populair bij kite surfers en windsurfers. Maar backpackers komen vooral op zoek naar nieuwe vakantie liefdes en lijken op de vlucht voor het gejaagde en drukke leven in hun land van herkomst. Soms zijn het backpackers die op wereldreis zijn en soms zijn het jongeren met een avontuurlijke  levenshouding die een goedkope bestemming zoeken.

 
Met zijn mooie stranden en tolerante Braziliaanse bevolking lijkt Sao Miguel do Gostoso hierdoor uit te gaan groeien tot de nieuwe Pipa van het noorden van Brazilie. Daar is de groei van het Brazilie toerisme begonnen met backpackers die 's avonds de stranden bevolkten. Daarna kwamen de hippies die daar neerstreken, trouwden met een Braziliaanse schonen, huizen voor een prikje kochten en nu de belangrijkste toeristische uitbaters geworden zijn. Dit is ook waar te nemen in Sao Miguel do Gostoso. Grond en huizen langs de mooie brede stranden worden nu voor nog geen 8000 Euro door Europese backpackers opgekocht. Dit kan ook omdat de plaatselijke bevolking niet op de hoogte is van de werkelijke economische waarde. Daarnaast is er land in overvloed aanwezig. Er zijn nu nog geen tour operators aktief.  Door de groei van het tourisme stijgt het gemiddeld inkomen per hoofd van de bevolking. Met name in het hoogzeisoen die start in november tot en met februari wordt Sao Miguel do Gostoso druk bezocht. In deze periode stijgen de prijzen van de pousades en profiteert de plaatselijke bevolking mee door de verkoop van sieraden, fruit en kleding.
Met de economische crisis, bemoeizucht en veelheid van regels in Europa, lijkt Sao Miguel do Gostoso in vele opzichten een nieuwe thuishaven te gaan worden voor avontuurlijke backpackers die in alle vrijheid willen leven. Er is zelfs een Nederlander die daar permanent onder de Braziliaanse palbomen woont en die in 2006 met nog geen 3000 Euro op zak en een simpele mangetron een pitza hut is begonnen. Daarnaast zijn er veel jonge Portugesen die een barretje begonnen zijn. Ook is er een Duitse vrouw die haar studie aan de school voor tourisme heeft opgezegd en nu in Sao Miguel do Gostoso haar eigen chalet park aan het bouwen is. Sao Miguel do Gostoso is heel liberaal voor diegenen die iets willen ondernemen. Maar voor jongeren is het de vrijheid en geringe bemoeizucht die trekt.  Er is gemiddeld drie duizend uur zon per jaar en het ligt direct aan een prachtige strand. Het strand is zo breed en lang dat je eindeloos kan wandelen zonder iemand tegen te komen. Het tourisme is ongeorganiseerd en de plaatselijke politiek is ver te zoeken.  Criminaliteit is door de grote plaatselijke sociale controle minimaal. Avonturiers kunnen hier gemakkelijk een eigen huisje bouwen of een barretje beginnen. De burocratie is minimaal. "Je bent jong en je wilt wat" , lijkt hier gemakkelijk op te gaan. Maar wie de rust zoekt en genieten wil van een autentiek stukje Brazilie zonder het gevoel te hebben dat je aan de Costa del Sol ligt is hier goed op zijn plaats. De prachtige pousades, allemaal op loopafstand van het strand heten je van harte welkom. Mocht je op de luchthaven willen worden opgehaald dan doen zij dat graag.


Autorijden in Brazilie: Nederlandse toeristen mogen in Brazilie zelf een motorrijtuig besturen mits men in bezit is van een geldig Nederlands en een geldig internationaal rijbewijs. Een internationaal rijbewijs dient in Nederland te zijn afgegeven door bijvoorbeeld de ANWB. .
Reizen met de bus reizen in Brazilie: Wil je als backpacker reizen met de bus, dan is het goedkoper om vanaf de luchthaven Natal een taxi te nemen naar het busstation: Rodoviaria Cidade do Sol.
Busstation: Capitao-Mor Gouveia, 1237 - Cidade Esperanca, Natal. Daar koop je een busticket naar Sao Miguel do Gostoso. De prijs voor de bus bedraagt ongeveer 14 euro per persoon. De bus brengt je rechtstreeks naar sao Miguel do Gostoso.